Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un Ölüm Yıl Dönümü (26.12.2011 17:05:00)

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un ölümünün 75. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Belediye Başkanı Mustafa Uysal, Mehmet Akif Ersoy'un "Özgürlük ve Bağımsızlık" anlamına geldiğini söyledi.

Belediye Başkanı Mustafa Uysal mesajında şu ifadeleri kaydetti:

"Milletleri millet yapan ve onları tarih içerisinde yücelten bazı değerler vardır. Mehmet Akif Ersoy da milletimizin en büyük değerlerinden bir tanesidir. O, edebiyatçı kimliğinin yanı sıra, vatanseverliği, bağımsızlık aşkı, mütevazi yaşamı ve milletimizin hislerine tercüman olan şiirleriyle gönüllerde taht kurmuştur. Milli mücadele yıllarında yaptığı çalışmalarla İstiklal meşalesinin Anadolu'nun tamamına yayılmasına vesile olan Akif, 'Çanakkale Şehitlerine', 'Bülbül' 'Safahat' ve 'İstiklal Marşı' gibi şaheserleriyle haklı olarak bu milletin 'Milli Şair'-'İstiklal Şairi' unvanlarını almıştır. Mehmet Akif demek; özgürlük demek, bağımsızlık demektir. O'nu anlamak, Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesini anlamak demektir. İstiklal Marşı'nı anlamak ise Cumhuriyetimizi doğuran Milli Mücadele ruhunu anlamak demektir. Bu duygu ve düşüncelerle Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u vefatının 75. yılında rahmet ve minnetle anıyorum."