Yeni Eğitim-Öğretim Yılı Kutlama Mesajı (21.09.2011 09:27:00)

Belediye Başkanımız Mustafa UYSAL 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılının açılmasıyla ilgili olarak kutlama mesajı yayınladı.

Belediye Başkanımız Mustafa UYSAL'ın Okulların açılmasıyla yaptığı konuşmasında Eğitim ve Öğretimin önemini değinerek şunları söyledi.

“Bugün ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi İlçemizde de büyük bir sevinç ve mutluluk içinde 2011–2012 Eğitim-Öğretim yılına başlamanın coşkusu ve heyecanı görmekteyim.

Yeni Eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle siz değerli öğretmenlerimizin, sevgili öğrencilerimizin ve sayın velilerimizin sevincine, heyecanına yürekten katılıyor, bu eğitim-öğretim yılının hepimize hayırlı olmasını diliyorum.

Kuşkusuz eğitim; üzerinde titizlikle durulması ve her şeyden fazla sahiplenilmesi gereken, kararlılık isteyen ve süreklilik taşıyan uğraş dolu bir süreçtir.

Bir ülkenin gelişmişlik düzeyi, nitelikli, eğitimli ve üretken insan gücüyle mümkün olabilmektedir. Belirlenen hedeflere ulaşabilmek için öğrenme ortamlarının gerçekleştirildiği mekânlar olan okullarımızdaki tüm kaynakların etkili ve verimli kullanılması, öğrenmeye uygun ortamların oluşturulması önem arz etmektedir.

Günümüz dünyasında toplumların, ülkelerin çağdaşlık düzeyi eğitimde yakaladığı başarı, sahip olduğu bilim ve teknolojinin kalitesi ile ölçülmektedir. Ülkeler arasındaki zenginlik ve kalkınmışlık yarışı da en çok eğitimle kazanılabilir.  Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK'ün bizlere hedef olarak gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesini yakalamak ve onun da üzerine çıkmak için eğitimde başarılı olmanın zorunlu olduğu artık tartışmasız bir gerçektir.

Bu duygu ve düşüncelerle siz değerli öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin ve ailelerine en içten sevgi ve başarı dileklerimi sunuyor, 2011-2012 eğitim-öğretim yılının tüm toplumumuz için hayırlı ve başarılı geçmesini temenni ediyorum”.dedi