T.O.K.İ Memnuniyeti (18.02.2011 17:20:00)

Çavdır T.O.K.İ Konutlarında Oturan Vatandaşlarımız TOKİ Haber Dergisine Röportaj Verip Memnuniyetlerini Dile Getirdiler.

Artık evinin her tarafı ısınıyor.

Ülkemiz baştan başa modern yaşam alanları ve bu alanlarda ihtiyaç duyulan sosyal donatılarla bezeniyor TOKİ sayesinde. İnsanımız tek odada yaşamak zorunda kaldığı, mutfak, banyo, tuvaletini sorunsuz kullanamadığı evlerden çıkıp modern şartlarda yaşayacağı konutlara kavuşuyor. Yaşam standardımız yükseliyor. Burdur'un Çavdır ilçesinde TOKİ tarafından yapılan 96 konutluk projeden ev sahibi olan, daha önce sobalı bir evde kiracı olan Kamil Sanlı'nın evine konuk oluyoruz. Bakmayın Burdur'un Akdeniz bölgesinde olduğuna. Dışarıda birinci sınıf bir soğuk var. Ama Sanlı Ailesi için ne gam... Kaloriferli, yalıtılmış evlerinde sıcağın keyfini çıkarıyorlar. "Sobalı evde bir odada soba yanıyordu diğer odalar soğuktu. Hepimiz bir odada kalıyorduk. Şimdi herkes ayrı odada rahat, sıcak bir şekilde kalıyor" diyor Kamil Bey'in eşi Şerife Hanım. Kiracı oldukları evde mutfağın çok kullanışlı olmadığını, sahibi oldukları evin mutfağının ise çok güzel olduğunu söylüyor ayrıca. Yine kiracı oldukları evde sobalı banyo kullanmalarına karşılık yeni evlerinde şofben kullandıklarını ifade ediyor. Kamil Bey daha önce oturdukları ev için 160 lira verirken yeni evi için 300 lira taksit ödediğini söylüyor. "140 lira fazla veriyorum ama kendi evim için veriyorum" derken  sahip oldukları evin kaloriferli olmasıyla ilgili olarak da; "Soba zehirlenmesi gibi bir tehlike yok. Sobanın boru, kova masrafından kurtulduk. Apartmanda oturuyorduk ama evimiz sobalıydı. Üçüncü kata yakacak taşımaktan kurtulduk. İlçeye TOKİ konutlarını kazandıran Çavdır Belediye Başkanı Sayın Mustafa UYSAL'a şükranlarımızı sunarız." diyor.

"Çocukların artık ayrı odaları var"

Ahmet ve Jale Saraç da, Sanlı Ailesi gibi aynı projeden ev sahibi olmuşlar. Jale Hanım evlerinin çok kullanışlı ve planlı olduğunu söylüyor ilkin. Evleri cadde üstünde değil de bir modern yaşam alanında olduğu için çocuklarının apartmandan çıktığında "araba çarpar diye" korkmadığını ifade ediyor sonra. "Anten, telefon gibi aletlerin altyapısı düşünülmüş. İki çocuğum var. İkisine de ayrı oda yaptık. Okul yakın. Park da var." Ahmet Bey de eşinden farksız düşünüyor. Bulundukları site için "Ayrı bir Çavdır gibi oldu" diyor. "Uygun ödeme koşulları var. En ücra bir yerde ev yapmak istersen 15-16 bin liraya arsa alırsın. 5-6 bin lira ruhsatı filan derken çok uğraşacaksın. TOKİ sayesinde biz bunlarla uğraşmıyoruz. İlçemize bu imkanları sağlayan Başbakanımıza ve Belediye Başkanımıza teşekkürlerimizi sunarım." sözleri de Ahmet Bey'e ait. Yine Ahmet Bey'in bir ifadesi TOKİ ile günlük hayatımıza girmiş bir kavramın sözde kalmayıp gerçekleştiğini gösteriyor. "Kira öder gibi taksit ödeyerek ev sahibi oluyoruz."