Gaziler Haftası Kutlu Olsun (19.09.2014 09:04:00)

Belediye Başkanımız Mustafa UYSAL Gaziler Haftası Dolayısıyla Kutlama Mesajı Yayınladı.

Aziz milletimiz; tarih boyunca şanlı türk bayrağı, kutsal vatan toprakları, namusu, şerefi ve kutsal değerleri uğruna gerektiğinde, canını seve seve feda etmeyi en yüce paye ve şeref bilmiştir. Bu nedenle aziz şehitlerimize ve gazilerimize Türk milletinin bir şükran ve vefa ifadesi olarak, her yıl 18 Mart'ta "Şehitler Haftası" olarak şehitlerimizi anmakta; 19 Eylül'de ise "Gaziler Haftası" olarak gazilerimizi kutlamaktayız.

Hepimiz biliyoruz ki , "şehitlik" ve "gazilik" unvanları, gerek yüce dinimizde ve gerekse yüce Türk milletimizin inancında çok yüksek anlam ifade eden unvan ve makamlardır. Bu kutsal kavramlar olduğu sürece de Türk devleti ilelebet payidar kalacaktır.

Bugün bu kutsal vatan toprakları üzerinde hür ve bağımsız olarak yaşıyorsak, bunu aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçlu olduğumuzu unutmamalıyız. Bu kutsal topraklar kolay kazanılmadı. Her karış toprağında aziz şehitlerimizin kanları ve kahraman gazilerimizin ayak izleri vardır.

Aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin yaptıkları fedakarane savunmaya karşılık biz de vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü hedef alan bölücü ve yıkıcı provokasyonlara asla alet olmamalıyız. Türk milleti olarak, birlik, beraberlik; huzur ve güven içerisinde, Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere hedef gösterdiği çağdaş uygarlık yolunda emin adımlarla ilerlemeye ve Türkiye Cumhuriyeti Devletini sonsuza dek yaşatmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle 19 Eylül "Gaziler Haftası"nı kutlarken; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm aziz şehitlerimizi ve merhum gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor; hayatta olan gazilerimize de sağlık, başarı ve mutluluklar diliyorum.