İstiklal Marşı'nın Kabulünün 93. Yıldönümü (12.03.2014 09:46:00)

Belediye Başkanımız Mustafa UYSAL, İstiklal Marşı'nın Kabulünün 93'üncü Yıldönümü Dolayısıyla Mesaj Yayınladı.

Çavdır Belediye Başkanı Mustafa UYSAL, İstiklal Marşı'nın, milletimizin hissiyat ve heyecanı ile ruh halinin tercümanı olduğunu belirtti.

Başkan UYSAL mesajında;

"İstiklal Marşımız, milletimizin hissiyat ve heyecanı ile ruh halinin tercümanıdır" dedi.

İstiklal Marşı'nın her mısrasında insanlığa verilen büyük dersler olduğunu ifade eden Başkan UYSAL, Türk milletinin bağımsızlığına yönelen saldırılara kararlılıkla karşı koyan, içinde bulunduğu imkansızlıklara ve güç şartlara karşı, büyük zaferler kazanabilen bir millet olduğuna dikkat çekti.

Çavdır Belediye Başkanı Mustafa UYSAL, mesajında şunları kaydetti: "İstiklal Marşı'mız Anadolu'da tüten son ocağa, alınan son nefese, istiklal elde edilinceye ve Hürriyet kazanılıncaya kadar mücadele azminin ifadesi ve Türk milletinin vatanına ve hürriyetine göz dikenlerle mücadele kararlılığının ilanıdır. Alkış ve dualarla kabul edilen ve zafere inancı mısralarla ifade eden İstiklal Marşı'mızın kabul edilmesinin üzerinden 93 yıl geçmesine rağmen, o günden bu güne milletimizin hissiyat ve heyecanı ile ruh halinin tercümanı, bağımsız bir ülke ve hür bir millet iddiasının mısralarla ifadesi ve parlak bir geleceğin müjdecisi olmuştur.

Hiç tükenmeden yarınlarda da millet hissiyatımızın ortak ifadesi olacak ve milletimizin tarihi yürüyüşüne rehberlik edecektir. İstiklal Marşı'mızın kabulünün 93'üncü yıldönümünü kutluyor, bu vesileyle milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u, Türk milletinin hür yaşama iradesinin tesisi için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmet ve minnetle anıyorum."