Regaib Kandiliniz Mübarek Olsun (16.05.2013 09:57:00)

Regaib Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Belediye Başkanımız Mustafa UYSAL, bu mübarek gecenin ve onu izleyen ayların yanlış ve kusurlardan dönmeye vesile olduğunu, gönül dünyamızı kin ve düşmanlık gibi kötü duygulardan temizlememiz gerektiğini söyledi. Başkan UYSAL, Regaib Kandili'nin Müslümanlara Allah'ın rahmetinin bol verildiği, yapılan dua ve ibadetlerin kabul edildiği gece olduğunu hatırlattı.

"Manevi duyguların yoğunluk kazandığı, merhamet, şefkat, yardımlaşma ve dayanışma hislerinin doruk noktaya ulaştığı, hayır ve iyiliklerin arttığı bir zaman dilimi olan üç ayların başlangıcı olan Regaib Kandiline ulaşmış bulunuyoruz.
Üç aylar ve kandil geceleri, milletimizin birlik ve beraberliğinin pekiştiği, aynı duygu etrafında çarpan kalplerin, aynı hissiyatı paylaşan gönüllerin bir araya gelerek dargınlık ve kırgınlıkların giderildiği müstesna günlerdir.
İlahi rahmete fazlasıyla mazhar olan bu mübarek gün ve gecelerde kendimizi sorgulamaya ve dinin manevi ikliminde gönül huzuru, istikamet ve öz güven kazanmaya, ihtiraslarımızı dizginleyip menfaat ve çekişmelerden uzak kalmaya ihtiyacımız daha da artmaktadır. Öyleyse bu mübarek zaman dilimini fırsat bilerek, aramızdaki çekişmeleri ve kırgınlıkları, şahsi menfaat hesaplarını bir tarafa bırakıp, Yüce Dinimizin bizden istediği, sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine, insanî ve ahlâkî meziyetlerin yaygınlaşmasına gayret gösterelim.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm hemşehrilerimizin Regaib Kandilini ve üç aylarını tebrik ediyor, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere kavuşmayı, bütün İslam âleminin ve insanlığın barış ve huzur içinde olmasını Cenâb-ı Allah 'tan niyaz ediyorum."