24 Kasım Öğretmenler Günü'nüz Kutlu Olsun (24.11.2012 13:51:00)

Çavdır Belediye Başkanı Mustafa UYSAL 24 Kasım Öğretmenler Günü Dolayısıyla Kutlama Mesajı Yayınladı.

İnsanoğlunun en kutsal mesleklerinin başında öğretmenlik olduğunu belirten Mustafa UYSAL, "Doğrudan insanı ve onun oluşturduğu medeniyeti şekillendirdiği için tarih boyunca en fazla rağbet gören bir görev olmuştur. Öğretmenlik mesleğinin bizim eğitim ve kültür tarihimizde de çok müstesna bir yeri bulunmaktadır. Geçmişimiz, isimleri bugün bile saygı ve rahmetle anılan öğretmenlerle doludur. Cumhuriyet nesillerini öğretmenlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, çağdaş ve demokratik bir toplum oluşturmak adına en büyük sorumluluğu onlara yüklemiştir" dedi.

Öğretmenlerin vazifelerini en güzel şekilde yerine getirdiklerini söyleyen UYSAL, "Bugün sahip olmaktan gurur duyduğumuz ve maddi-manevi her anlamda en büyük zenginliğimiz olan, 'fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller' yetiştirmişlerdir. Öğretmenlerin, istikbalimizin güvencesi olduğunu aklımızdan çıkartmamalıyız. Eğitim ve öğretim meselesi yalnızca devletin değil, hepimizin meselesidir ve bu konuda hepimiz ortak pay sahibiyiz. Bu bağlamda öğretmenliğin saygın ve kutsal bir görev olduğu her fırsatta söylenmeli ve bunun gerekleri yerine getirilmelidir. Bu duygu ve düşüncelerle, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal etmiş olan eğitimcilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum” dedi.