19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınız Kutlu Olsun (18.05.2012 13:52:00)

Belediye Başkanımız Mustafa UYSAL 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Dolayısıyla Kutlama Mesajı Yayınladı.

Mesajında, 19 Mayıs`ın necip Türk Milletinin bağımsızlığını kazanmada ve Türkiye Cumhuriyeti`nin kuruluşu yolunda atılan en önemli adım olduğuna dikkat çeken Başkan UYSAL; "19 Mayıs 1919 Türk milleti için tarihi dönüm noktalarından biridir. Her yandan düşmanlarca kuşatılmış ve bütün teçhizatları ellerinden alınmış bir milletin, vatanı ve değerleri için verdiği onurlu mücadelenin adı olan 19 Mayısın 93. yıldönümüne ulaşmanın mutluluk ve heyecanını yaşıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün, 19 Mayıs 1919`da Samsun`dan başlattığı bağımsızlık hareketi, yurdumuza dalga dalga yayılmış milletimizin inanç ve azmiyle birleşerek, büyük Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmuştur. "dedi.

Büyük Önder Atatürk`ün 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı`nı Türk gençliğine armağan ederek onlara verdiği önemi gösterdiğini belirten Başkan UYSAL mesajında şunları kaydetti: "Gençliğimiz, bizim zenginliğimiz, geleceğimiz, istikbalimiz, cumhuriyetimizin sarsılmaz emanetçileridir. Bundan dolayıdır ki Büyük Önder Atatürk kurduğu Cumhuriyeti Türk gençlerine emanet etmiştir. Türk Gençliği`nin, Atatürk`ün emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti`ne ve Türk Milletine karşı görev ve sorumluluklarını en güzel şekilde yerine getireceğinden hiçbir zaman kuşkumuz olmamıştır. Türkiye Cumhuriyeti gençlerin ellerinde daha da büyüyüp gelişecektir Bu düşüncelerle, milletimizin 19 Mayıs Atatürk`ü Anma Gençlik ve Spor bayramını kutlarken, Türkiye Cumhuriyetini kuran aziz Atatürk`ü ve silah arkadaşlarını rahmet ve şükranla anıyorum.