Mevlid Kandiliniz Mübarek Olsun (03.02.2012 08:51:00)

Çavdır Belediye Başkanı Mustafa UYSAL, Hz. Muhammed Mustafa'nın (S.A.V.) doğum yıldönümü olan Mevlid Kandili dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Mesajında, İslamiyetin dünyaya duyurulması ve insanlığa tebliğ edilmesini sağlayan peygamberimizin doğum yıldönümü nedeniyle İslam alemince kutlanan Mevlid Kandili'nin insanlığa barış ve huzur getirmesini diledi.

"Hz. Muhammed (S.A.V.), biz Müslümanlar ve bütün insanlık için her bakımdan mükemmel bir örnek hayat sürmüş; ahlakı, sevgiyi, şefkat ve merhameti, barış ve hoşgörüyü kendi yaşamında en somut şekilde insanlığa aktarmıştır. İnsanlığın çok büyük buhranlar yaşadığı bir dönemde akıllara, kalplere, ruhlara hitap ederek, bütün dünyaya huzurun, barışın, kardeşliğin ve güzel ahlakın egemen olacağı manevi bir ortamı tebliğ etmiştir. Bütün insanlığın kurtuluşunun müjdecisi olan Sevgili Peygamberimizi bir kez daha anlama ve anma vesilesi olarak büyük bir önem ve anlam taşıyan mübarek kandil dolayısıyla, tüm hemşerilerim ve İslam aleminin kandilini tebrik ediyor, Yüce Allah'tan, ülkemiz, İslam alemi ve insanlık için mutlu, huzurlu, hoşgörü ve barışın hakim olduğu günler nasip etmesini diliyorum. Bu gecenin getireceği manevi iklimden pay alarak dualarınızın kabulünü Yüce Allah'tan niyaz ederim."